Segitség, gyerekeim vannak!

Ha látta már a "Segítség, gyerekeim vannak! " c. sorozatot akkor már tudja miről is van szó! A Szuperdada huszonéves szakmai múlttal rendelkező nevelő, aki kimegy a családhoz, megfigyelőként, láthatatlan személyként van jelen a család életében, mindenki úgy él, teszi a dolgát, ahogy addig, ő pedig megfigyel és javaslatot tesz. A Szuperdada elbeszélget a családtagokkal, felvázol egy tervet a változtatásra, és segít megvalósítani azt. 'Magyarországon is végre van ilyen!" A Szuperdada Szolgálat elérhetősége Tel:+3670-211-5191 e-mail: dadaszolg@gmail.com

Címkék

agresszió (5) állatkert (2) állatok (5) álom (1) alvás (4) anya (12) anyaméh (1) apa (11) bántalmazás (6) barlang (1) beszélgetés (3) beszélni (3) beteg (3) boldog (1) boldogság (1) büntetés (2) bűntudat (1) család (25) csecsemő (1) csillagok (1) dadus (2) diafilm (3) dícséret (3) düh (2) egészség (3) érzelmek (2) farsang (5) félelem (6) felelősség (2) férfi (2) férfiak (1) festés (4) feszültség (2) figyelem (1) film (4) fürdés (1) gondoskodás (3) gondozás (1) gyász (4) gyerek (1) gyerekek (68) halál (7) házilag (4) házimunka (1) hiszti (4) humor (2) idegesség (1) internet (1) intimitás (1) iskola (4) játék (18) játszani (16) játszótér (3) jelmez (2) jutalom (2) karácsony (9) kézzel festés (3) kiborulás (4) kommunikáció (2) koncert (2) könyv (6) környezetvédelem (1) kötődés (1) kreativ (4) kultúra (4) kutatás (6) kutya (2) madáretető (2) maszk (4) mázolás (2) megfigyelő (1) mese (17) meztelenség (1) Mikulás (2) mozgás (1) mozi (3) munka (1) múzeum (1) népzene (1) nevelés (41) (4) nők (1) nyaralás (1) nyugalom (1) önfegyelem (1) önvédelem (1) orvos (1) ősz (2) óvoda (2) pedagógia (1) pelenka (2) pénz (1) program (43) rádió (3) rajz (1) rajzolás (1) régész (1) repülés (1) rivalizálás (2) rokonok (1) ruha (1) sötétség (1) sport (1) stressz (1) sütés (1) számítógép (1) szavak (2) személyiségfejlődés (12) szex (3) színház (7) szokások (5) szorongás (3) szülés (1) születés (1) szülők (29) takarékosság (1) tánc (1) tanulás (5) tél (1) terápia (16) természet (6) terv (1) test (2) testápolás (3) testvérek (4) teszt (1) tévé (3) tréning (1) ünnep (5) válás (2) verseny (1) vicc (2) vizsgálat (3) zene (2) Címkefelhő

Karácsony és a gyerekek

2012.12.15. 09:37 - dadaszolgalat

Címkék: ünnep karácsony gyerekek beszélni

budapesti-karacsonyi-vasar-2_1355561553.jpg_502x378

 

 

Az adventi időszak, karácsony ünnepe a gyerekek számára talán az év legizgalmasabb időszaka. Egymást követik az események, december telis-tele van számukra fénypontokkal. Érdemes ezt a különleges időszakot kihasználni arra, hogy tartalmas időt töltsünk el gyerekeinkkel. Mit tegyünk, hogy a karácsony  a gyerekekkel ne kihívás legyen, hanem inkább élvezetes időszak a család számára. Ehhez kívánunk sok ötletet és tippet adni..

 

A karácsony már hetekkel az ünnep előtt érezteti közeledtét. Az áruházakat feldíszítik, a média önti az ünnepi reklámokat. A karácsonyváró időszak a gyerekek számára szinte soha nem akar véget érni, a szülők pedig megpróbálnak nem elveszni az előkészületek, az ünnep tervezése, a számtalan karácsonyi program és meghívás áradatában. Érdemes még hetekkel karácsony előtt megtervezni, mi az, amit feltétlenül szeretnénk csinálni a családdal. Íme néhány tipp a szervezéshez:

  • Hagyjuk, hogy a gyerekek is beleszóljanak a készülődésbe, és elmondják, mit szeretnének leginkább, vagy feltétlenül csinálni. Nem biztos, hogy nekik az okoz örömet, amiről a szülő azt gondolja, hogy elengedhetetlen.
  • Nem kell a teljes programot minden évben végig csinálni, ha tavaly volt nagy közös sütés, akkor idén helyezzük inkább a hangsúlyt a dekorációra, vagy látogassunk el több különböző karácsonyi vásárra, esetleg nézzünk meg egy Diótörő előadást.
  • Beszéljünk meg a család többi tagjával (nagyszülő, nagynéni, keresztszülők), hogy ők milyen programot vállalnának át szívesen a gyerekekkel, így a szülők az egyéb karácsonyi előkészületekkel is foglalkozhatnak.
  • A különböző korú gyerekeknek nyilván mást jelent a Mikulás és a karácsony is. Éppen ezért alakítsuk úgy az ünneplést, amely legjobban megfelel a gyerekek igényének és életkorának. Semmi szükség arra, hogy háromszor találkozzunk a Mikulással, vagy minden hétvégén díszeket készítsünk.
  • Használjuk ki a különböző adventi és karácsonyi rendezvények adta lehetőségeket közös kézműveskedésre, hazavihető díszek készítésére, beszerzések lebonyolítására. Így a kellemest összeköthetjük a hasznossal.
  • Szánjunk időt beszélgetésre is. Beszéljünk a gyerekekkel az ünnepről, annak jelentőségéről, valós tartalmáról, az előkészületekről, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://dadaszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr444966470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása